11.9. 2023 od 16:00 – 18:00
Kdo by neznal červenou řepu, tuto rubínovou kořenovou zeleninu. Většina lidí , díky její intenzivní chuti neví, co si s ní počít, protože se bojí, že tato chuť přebije veškeré ostatní chutě. Ano, chuť je zvláštní, zemitá, ale když se s červené řepy nebudete bát a začnete ji v kuchyni používat, ona se vám odvděčí nejen velmi chutnými pokrmy, ale hlavně svými účinky na celé tělo. Z těch nejdůležitějších vyjmenujme :
- podpora tvorby červených krvinek
- barvivo červené řepy rozšiřuje věnčité tepny a zpevňuje stěnu vlásečnic
- má účinky močopudné
- vylučuje sůl z těla
- povzbuzuje činnost žaludku a tvorbu žluči
- pomáhá po rekonvalescenci při borelioze a klíšťové encefalitidě
- má pozitivní vliv na zrak.
V rámci workshopu si uděláme výborné karbanátky a naučíme se dělat salát z červené vařené řepy s vajíčkem.
Vařit budete s Miroslavou Havrdovou.
Na vaření se přihlaste zde: