Zdravé vaření: Červená řepa v kuchyni

11.9. 2023 od 16:00 – 18:00 

Kdo by neznal červenou řepu, tuto rubínovou kořenovou zeleninu. Většina lidí , díky její intenzivní chuti neví, co si s ní počít, protože se bojí, že tato chuť přebije veškeré ostatní chutě. Ano, chuť je zvláštní, zemitá, ale když se s červené řepy nebudete bát a začnete ji v kuchyni používat, ona se vám odvděčí nejen velmi chutnými pokrmy, ale hlavně svými účinky na celé tělo. Z těch nejdůležitějších vyjmenujme :

  • podpora tvorby červených krvinek
  • barvivo červené řepy rozšiřuje věnčité tepny a zpevňuje stěnu vlásečnic
  • má účinky močopudné
  • vylučuje sůl z těla
  • povzbuzuje činnost žaludku a tvorbu žluči
  • pomáhá po rekonvalescenci při borelioze a klíšťové encefalitidě
  • má pozitivní vliv na zrak.

V rámci workshopu si uděláme výborné karbanátky a naučíme se dělat salát z červené vařené řepy s vajíčkem.

Vařit budete s Miroslavou Havrdovou.

Na vaření se přihlaste zde:

    Prosím uveďte do jaké spadáte kategorie - slouží pouze pro nutné statistické účely*

    *Všechny položky s hvězdičkou jsou povinné. Odeslání formuláře není závazné k účasti. Účast je bezplatná.
    Obsažené informace jsou uchovávány v souladu s GDPR.

    Menu
    Centra